Siirry pääsisältöön

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus

Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon.

Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla:
https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe

Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495

Ainekset

3 kypsää banaania
1,25 dl sokeria

1,25 dl öljyä
0,5 tl vanilijauhetta
0,25 tl kanelia
2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna)
Hyppysellinen suolaa

3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl leivinsoodaa

2 rkl auringonkukansiemeniä

Ohje

Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoimintoa jos löytyy). Paloittele banaanit kulhoon ja muusaa esim. muusinuijalla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää öljy, vaniljajauhe, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Sekoita huolella. Siivilöi joukkoon jauhot joihin olet siivilässä sekoittanut leivinjauheen ja -soodan. Nostele jauhot taikinan sekaan, niin että taikinasta tulee tasainen. Lisää auringonkukansiemenet ja nostele sekaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele hellästi. Paista uunin keksitasolla 30-40 min, kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa, kun sen tökkää kakun keskelle. 

Lisähuomioita

Mausteet voi jättää vetäytymään banaanimuusiin jos on aikaa, ja listä jauhot vasta ennen paistamista. Silloin auringonkukansiemenet voi lisätä banaanimuusiin myös vetäytymään. Käytä neutraalin makuista öljyä kuten rapsiöljyä. Sokerin määrää voi vähentää, jos haluaa vähemmän makeata kakkua. Hyppysellinen on se määrä joka mahtuu peukalon ja etusormen väliin. Älä avaa uunia ennen kuin kakku on vähintään ¾ kypsä. Tee se hammastikkutesti jos haluat oikeasti kypsän kakun.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Vihanneswokki 2013

  Kesähitti nauhoitettuna interwebbiin - tätä vokkia kehittelin kesällä 2013 kaikenlaisesta vihreästä mitä löysin ja Vii Voanin eri nuudeleista ja kastikkeista, sillä lösin kauppaan vasta tuolloin. Välillä nuudelit ovat onnistuneet paremmin, välillä puuroutuneet. Vihanneksista pidän eniten porkkanasta, siksi sitä löytyy niin monesta versiosta, niitä on yleensä kotona. nuudeleita (annosmöykky/syöjä, lasinuudelit olivat jännimmät testatut. Vagaanina tarkista ettei nuudeleissa ole kananmunaa) vihanneksia (mitä nyt sattuu olemaan saatavilla, n. niin paljon kuin kahteen käteen mahtuu/syöjä)     porkkanaa     retiisiä     jauhosavikkaa     pinaattia     mangoldia     retikkaa     persiljaa     sipulia     lehtikaalia     kaalia tofua tai soijasuikaleita (jos on, kourallinen/syöjä) öljyä (käytin oliiviöljyä, muukin varm...