Siirry pääsisältöön

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus

Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon.

Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla:
https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe

Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495

Ainekset

3 kypsää banaania
1,25 dl sokeria

1,25 dl öljyä
0,5 tl vanilijauhetta
0,25 tl kanelia
2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna)
Hyppysellinen suolaa

3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl leivinsoodaa

2 rkl auringonkukansiemeniä

Ohje

Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoimintoa jos löytyy). Paloittele banaanit kulhoon ja muusaa esim. muusinuijalla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää öljy, vaniljajauhe, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Sekoita huolella. Siivilöi joukkoon jauhot joihin olet siivilässä sekoittanut leivinjauheen ja -soodan. Nostele jauhot taikinan sekaan, niin että taikinasta tulee tasainen. Lisää auringonkukansiemenet ja nostele sekaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele hellästi. Paista uunin keksitasolla 30-40 min, kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa, kun sen tökkää kakun keskelle. 

Lisähuomioita

Mausteet voi jättää vetäytymään banaanimuusiin jos on aikaa, ja listä jauhot vasta ennen paistamista. Silloin auringonkukansiemenet voi lisätä banaanimuusiin myös vetäytymään. Käytä neutraalin makuista öljyä kuten rapsiöljyä. Sokerin määrää voi vähentää, jos haluaa vähemmän makeata kakkua. Hyppysellinen on se määrä joka mahtuu peukalon ja etusormen väliin. Älä avaa uunia ennen kuin kakku on vähintään ¾ kypsä. Tee se hammastikkutesti jos haluat oikeasti kypsän kakun.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii tarjo

Tofu-sieni stroganoff

Kaveri linkkasi Facebookissa reseptin ja kirjoitti että tulee syömään jos joku tekee tofu-sieni stroganoffia . Vegaanihaasteinen kuukausi kun on otin haasteen vastaan. Kaveri on myös mukana tuutorina, joten juteltiin paljon kasvissyönnistä ja ruokakuvaamisesta. Piti käydä kaupassa ja Alkossa kun ruokaan tuli kaikenlaista jännää. Oli vähällä käydä köpelösti cashewpähkinöiden kanssa, sillä niitä tuli liottaa kaksi tuntia. Kävinkin ensin punnitse ja säästä kaupassa hakemassa pähkinät (sain testipunnita ne vaa'alla) ja kippasin ne sitten mukana olleeseen muovirasiaan jossa oli vettä. Sitten hain muut tykötarpeet Alpron maustamaton tofu oli s-marketista loppu, mutta sitä löytyi onneksi Alepasta. Varalle ostettu pehmeä tofu ei kyllä olisi pysynyt reseptin tarkoissa mitoissa. Kaveri vinkkasi että kokkailua varten voi ostaa pieniä viinipulloja, tarkkailin vähän litrahintoja mutta ostin sitten ison pullon.  Oli jännä kokata reseptin kanssa, kun yleensä tulee tehtyä asioita omasta pä

Uusi kurkistus kaappeihin

Viime tammikuussa osallistuin Vegaanihaasteeseen ja tänä vuonna uudestaan. Vaikka ruokavalioni vuoden aikana hieman veganisoitui (pidin vegaanikuut myös heinäkuussa ja lokakuussa) jatkoin kaikenkaikkiaan pitkälti lakto-ovo-linjalla, vaikka en oikeastaan ostanut maitotuotteita tai munia enää kotiin. Ja välillä söin kalaakin ja ihan mitä sattui. 2015 oli aikamoinen ruokahaastevuosi. Vegaanikuukausien lisäksi oli yksi jotain hortaa joka päivä -kuukausi sekä Lusikallinen köyhyyttä (viisi päivää 1,50€/päivä ruokabudjetilla) ja viikon pituinen Pizzahaaste (jotain pitsaa joka päivä). Tein vuosi sitten kuvasarjan eri ruoka-aineryhmistä joita kuivakaapeistani löytyi. Idea lähti siitä että minulla oli naurettava määrä erilaisia teksturoituja soijaproteiineja. Soijatuotteita näyttää olevan todella paljon vähemmän tänä vuonna (kuvasta unohtui pullollinen soijakastiketta), ei ole edes soijapyöryköitä! (Muivipurkissa on samaa soijarouhetta kuin muovipurkissa, eli tänä vuonna on kahta lajia.