Siirry pääsisältöön

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Lohkoperunoita ja Beanitpaistia

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen. 

Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta, jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii tarjoiltavia vegaaneille!


Beanitpaistia lasisessa uunivuoassa

Beanit paisti

Ainekset

Paketillinen Beanit valkosipuli & yrtit (maustamatonkin käy, pitää vaan maustaa itse enemmän)

porkkana (tai kaksi jos ne ovat pieniä)

Puolikas sipuli (Lisäksi voi käyttää muitakin kasviksia, mutta porkkana ja sipuli ovat karjalanpaistin peruskauraa)

Öljyä, suolaa, pippuria, persiljaa

Valmistus

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Silppua persilja. Kumoa Beanit uunivuokaan, kaavi lusikalla tai nuolijalla nesteet purkista mukaan. Kippaa vihannekset ja yrtit joukkoon. Lorauta päälle oliivi (tai muuta) öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Isoimpia beanitpalasia voi halutessaan pilkkoa lusikalla sekoitusvaiheessa. Paista uunin keskitasolla, 200°C noin 15-30min (nopeampi aika kiertoilmauunille). Sekoita välillä (etenkin jos teet isomman annoksen kuin reseptissä, jolloin paistoaikakin on pidempi). 


Pellillinen lohkoperunoita

Lohkoperunat

Ainekset

1kg kiinteitä perunoita

½ tl suolaa

Valmistus

Pese ja lohko perunat. Asettele veneiksi uunipellille. Ripauta päälle ½ tl suolaa. Paistaa 200°C uunissa n. 15-20 min, kunnes lohkojen reunat alkavat ruskistua. Jos sinulla on käytössäsi kiertoilmauuni voit paistaa sekä Beanitpadan että lohkoperunat samalla. Me laitetaan lohkoperunat päälle, grillautumaan. Jos teet erikseen kehitä jokin kansi Beanitille jotta sen vuoka tai pata pysyy lämpimänä kun perunat paistuvat. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Soijat, pavut ja muut

Eilen otin kuvia ruoka-aineryhmistä. Kuvaussession idea lähti siitä että minusta oli huvittavaa että kotona on niin montaa eri teksturoitua soijaproteiinia. Kolutessani kaappeja löysin jopa kaksi pussillista enemmän kuin mitä muistin, paperipusseihin oli piiloutunut soijaburgerisekoitusta. Jotkut tuotteet on ostettu Tukholmanreissulta erityisesti vegaanihaastetta varten, vertaa edellisen postauksen kuvaan, mutta muuten pöydällä on sellaista mitä nyt aika usein löytyy kotoa. Soijajauhot ja anamman kasvispyörykät ovat uusia tuttavuuksia viime syksyltä. Soijajauhoilla voi korvata osan vehnäjauhoista leivonnassa, niistä voi sekoittaa munamaitoa muistuttavaa asiaa tai käyttää kastikkeissa jos ei ole kasvikermaa. Anamman pyöryköissä on kiva tekstuuri, toimii etenkin ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa.  Taustalla on paita jossa juhlin uudenvuoden vaihtumista, sekin sisältää soijaa, 47,5% kankaan kuiduista on soijapapua, saman verran puuvillaa ja loput 5% spandexia.Soijasta o...