Siirry pääsisältöön

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Lohkoperunoita ja Beanitpaistia

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen. 

Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta, jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii tarjoiltavia vegaaneille!


Beanitpaistia lasisessa uunivuoassa

Beanit paisti

Ainekset

Paketillinen Beanit valkosipuli & yrtit (maustamatonkin käy, pitää vaan maustaa itse enemmän)

porkkana (tai kaksi jos ne ovat pieniä)

Puolikas sipuli (Lisäksi voi käyttää muitakin kasviksia, mutta porkkana ja sipuli ovat karjalanpaistin peruskauraa)

Öljyä, suolaa, pippuria, persiljaa

Valmistus

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Silppua persilja. Kumoa Beanit uunivuokaan, kaavi lusikalla tai nuolijalla nesteet purkista mukaan. Kippaa vihannekset ja yrtit joukkoon. Lorauta päälle oliivi (tai muuta) öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Isoimpia beanitpalasia voi halutessaan pilkkoa lusikalla sekoitusvaiheessa. Paista uunin keskitasolla, 200°C noin 15-30min (nopeampi aika kiertoilmauunille). Sekoita välillä (etenkin jos teet isomman annoksen kuin reseptissä, jolloin paistoaikakin on pidempi). 


Pellillinen lohkoperunoita

Lohkoperunat

Ainekset

1kg kiinteitä perunoita

½ tl suolaa

Valmistus

Pese ja lohko perunat. Asettele veneiksi uunipellille. Ripauta päälle ½ tl suolaa. Paistaa 200°C uunissa n. 15-20 min, kunnes lohkojen reunat alkavat ruskistua. Jos sinulla on käytössäsi kiertoilmauuni voit paistaa sekä Beanitpadan että lohkoperunat samalla. Me laitetaan lohkoperunat päälle, grillautumaan. Jos teet erikseen kehitä jokin kansi Beanitille jotta sen vuoka tai pata pysyy lämpimänä kun perunat paistuvat. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...