Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.
Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta, jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii tarjoiltavia vegaaneille!
Beanit paisti
Ainekset
Paketillinen Beanit valkosipuli & yrtit (maustamatonkin käy, pitää vaan maustaa itse enemmän)
porkkana (tai kaksi jos ne ovat pieniä)
Puolikas sipuli (Lisäksi voi käyttää muitakin kasviksia, mutta porkkana ja sipuli ovat karjalanpaistin peruskauraa)
Öljyä, suolaa, pippuria, persiljaa
Valmistus
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Silppua persilja. Kumoa Beanit uunivuokaan, kaavi lusikalla tai nuolijalla nesteet purkista mukaan. Kippaa vihannekset ja yrtit joukkoon. Lorauta päälle oliivi (tai muuta) öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Isoimpia beanitpalasia voi halutessaan pilkkoa lusikalla sekoitusvaiheessa. Paista uunin keskitasolla, 200°C noin 15-30min (nopeampi aika kiertoilmauunille). Sekoita välillä (etenkin jos teet isomman annoksen kuin reseptissä, jolloin paistoaikakin on pidempi).
Lohkoperunat
Ainekset
1kg kiinteitä perunoita
½ tl suolaa
Valmistus
Pese ja lohko perunat. Asettele veneiksi uunipellille. Ripauta päälle ½ tl suolaa. Paistaa 200°C uunissa n. 15-20 min, kunnes lohkojen reunat alkavat ruskistua. Jos sinulla on käytössäsi kiertoilmauuni voit paistaa sekä Beanitpadan että lohkoperunat samalla. Me laitetaan lohkoperunat päälle, grillautumaan. Jos teet erikseen kehitä jokin kansi Beanitille jotta sen vuoka tai pata pysyy lämpimänä kun perunat paistuvat.