Kesähitti nauhoitettuna interwebbiin - tätä vokkia kehittelin kesällä 2013 kaikenlaisesta vihreästä mitä löysin ja Vii Voanin eri nuudeleista ja kastikkeista, sillä lösin kauppaan vasta tuolloin. Välillä nuudelit ovat onnistuneet paremmin, välillä puuroutuneet. Vihanneksista pidän eniten porkkanasta, siksi sitä löytyy niin monesta versiosta, niitä on yleensä kotona.
- nuudeleita (annosmöykky/syöjä, lasinuudelit olivat jännimmät testatut. Vagaanina tarkista ettei nuudeleissa ole kananmunaa)
- vihanneksia (mitä nyt sattuu olemaan saatavilla, n. niin paljon kuin kahteen käteen mahtuu/syöjä)
- porkkanaa
- retiisiä
- jauhosavikkaa
- pinaattia
- mangoldia
- retikkaa
- persiljaa
- sipulia
- lehtikaalia
- kaalia
- tofua tai soijasuikaleita (jos on, kourallinen/syöjä)
- öljyä (käytin oliiviöljyä, muukin varmaan käy)
- suolaa (merisuolaa tai himalajasuolaa)
- kastiketta (soijakastike, makea soijakastike, chilikastike tai hapanimeläkastike, tai sekoitus näistä, n.½dl/syöjä)
- siemeniä tai pähkinöitä (jos löytyy, esim. pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, cashew pähkinöitä, pinjansiemeniä)
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, kaada siivilään, huuhtele kylmällä vedellä, jätä valumaan. Pilko vihannekset ja tofu tikuiksi (n. 5 cm pitkiä, ½ cm² leikkauksella. Vihrevihanneksista voi tehdä tikkuja varsista ja silputa lehdet pieniksi suikaleiksi (n. ½ cm). Jos käytät soijasuikaleita liota niitä keitetyssä vedessä 10 min., purista vesi pois. Sekoita haluamasi kastikkeet kulhossa. vokkaa tofu/soijasuikaleet öljyssä kauniin ruskeiksi, siirrä kulhoon. Vokkaa vihannekset lajikkeittain, isommista pienempiin. Laita tofut/soijasuikaleet vihannesten sekaan. Suolaa. Nostele nuudelit wokkiin, sekoita lastalla tai syömäpuikoilla. Lisää lopuksi kastike, sekoita. Tarjoile kulhosta, syö puikoilla. Päälle voi heittää persiljaa, ellei paistanut kaikkea.
 |
nuudelit - tofut - vihannekset |
Varoituksia: Älä keitä nuudeleita liian pitkään. Leikkaa vihannekset tarpeeksi pieniksi. Älä paista vihanneksia liian pitkään. Älä hukuta kaikkea kastikkeeseen.
Vinkkejä: Wok pannu on tähän ruokaan paras, valmiit vihannekset voi siirtää reunoille ja uudet laittaa keskelle kypsymään, kahden hengen annos mahtuu hyvin pannuun. Iso paistinpannu käy myös. Kastikkeet voi myös tarjoilla erillään, jos eri syöjät pitävät eri vahvuisesta ruoasta. Ruokaan voi myös lisätä esimerkiksi seesamin tai pellavansiemeniä (tai niitä voi tarjoilla erillään kastikkeiden tapaan).
 |
6.6.13 |
 |
10.6.13 |
 |
17.6.13 |
 |
16.7.13 |
 |
19.7.13 |
 |
5.8.13 |
 |
27.9.13 (nuudeleiden sijasta perunaa, omalta parvekkeelta) |
 |
16.10.13 |
 |
28.1.14 |
 |
7.4.14 |
 |
15.5.14 |
 |
6.7.14 |
 |
4.8.14 |
 |
6.8.14 |
 |
10.8.14 |
 |
11.8.14 |
 |
19.8.14 |
 |
|
|
| |
16.10.14 | | | | | | | | | |
|
 |
1.11.14 |