Siirry pääsisältöön

Vihanneswokki 2013

 

Kesähitti nauhoitettuna interwebbiin - tätä vokkia kehittelin kesällä 2013 kaikenlaisesta vihreästä mitä löysin ja Vii Voanin eri nuudeleista ja kastikkeista, sillä lösin kauppaan vasta tuolloin. Välillä nuudelit ovat onnistuneet paremmin, välillä puuroutuneet. Vihanneksista pidän eniten porkkanasta, siksi sitä löytyy niin monesta versiosta, niitä on yleensä kotona.
  • nuudeleita (annosmöykky/syöjä, lasinuudelit olivat jännimmät testatut. Vagaanina tarkista ettei nuudeleissa ole kananmunaa)
  • vihanneksia (mitä nyt sattuu olemaan saatavilla, n. niin paljon kuin kahteen käteen mahtuu/syöjä)
    •     porkkanaa
    •     retiisiä
    •     jauhosavikkaa
    •     pinaattia
    •     mangoldia
    •     retikkaa
    •     persiljaa
    •     sipulia
    •     lehtikaalia
    •     kaalia
  • tofua tai soijasuikaleita (jos on, kourallinen/syöjä)
  • öljyä (käytin oliiviöljyä, muukin varmaan käy)
  • suolaa (merisuolaa tai himalajasuolaa)
  • kastiketta (soijakastike, makea soijakastike, chilikastike tai hapanimeläkastike, tai sekoitus näistä, n.½dl/syöjä)
  • siemeniä tai pähkinöitä (jos löytyy, esim. pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, cashew pähkinöitä, pinjansiemeniä)
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, kaada siivilään, huuhtele kylmällä vedellä, jätä valumaan. Pilko vihannekset ja tofu tikuiksi (n. 5 cm pitkiä, ½ cm² leikkauksella. Vihrevihanneksista voi tehdä tikkuja varsista ja silputa lehdet pieniksi suikaleiksi (n. ½ cm). Jos käytät soijasuikaleita liota niitä keitetyssä vedessä 10 min., purista vesi pois. Sekoita haluamasi kastikkeet kulhossa. vokkaa tofu/soijasuikaleet öljyssä kauniin ruskeiksi, siirrä kulhoon. Vokkaa vihannekset lajikkeittain, isommista pienempiin. Laita tofut/soijasuikaleet vihannesten sekaan. Suolaa. Nostele nuudelit wokkiin, sekoita lastalla tai syömäpuikoilla. Lisää lopuksi kastike, sekoita. Tarjoile kulhosta, syö puikoilla. Päälle voi heittää persiljaa, ellei paistanut kaikkea.

nuudelit - tofut - vihannekset


Varoituksia: Älä keitä nuudeleita liian pitkään. Leikkaa vihannekset tarpeeksi pieniksi. Älä paista vihanneksia liian pitkään. Älä hukuta kaikkea kastikkeeseen.

Vinkkejä: Wok pannu on tähän ruokaan paras, valmiit vihannekset voi siirtää reunoille ja uudet laittaa keskelle kypsymään, kahden hengen annos mahtuu hyvin pannuun. Iso paistinpannu käy myös. Kastikkeet voi myös tarjoilla erillään, jos eri syöjät pitävät eri vahvuisesta ruoasta. Ruokaan voi myös lisätä esimerkiksi seesamin tai pellavansiemeniä (tai niitä voi tarjoilla erillään kastikkeiden tapaan).  

Tee tikuista vähän isompia kuin julienne, mutta tähän tapaan: http://www.youtube.com/watch?v=sYtlIH-YZL4 hieno julienne video: http://vimeo.com/dearmartini/review/49277009/94be05d867

6.6.13
10.6.13
17.6.13
16.7.13
19.7.13
5.8.13
27.9.13 (nuudeleiden sijasta perunaa, omalta parvekkeelta)
16.10.13
28.1.14
7.4.14
15.5.14
6.7.14
4.8.14
6.8.14
10.8.14
11.8.14
19.8.14



16.10.14
1.11.14

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Soijat, pavut ja muut

Eilen otin kuvia ruoka-aineryhmistä. Kuvaussession idea lähti siitä että minusta oli huvittavaa että kotona on niin montaa eri teksturoitua soijaproteiinia. Kolutessani kaappeja löysin jopa kaksi pussillista enemmän kuin mitä muistin, paperipusseihin oli piiloutunut soijaburgerisekoitusta. Jotkut tuotteet on ostettu Tukholmanreissulta erityisesti vegaanihaastetta varten, vertaa edellisen postauksen kuvaan, mutta muuten pöydällä on sellaista mitä nyt aika usein löytyy kotoa. Soijajauhot ja anamman kasvispyörykät ovat uusia tuttavuuksia viime syksyltä. Soijajauhoilla voi korvata osan vehnäjauhoista leivonnassa, niistä voi sekoittaa munamaitoa muistuttavaa asiaa tai käyttää kastikkeissa jos ei ole kasvikermaa. Anamman pyöryköissä on kiva tekstuuri, toimii etenkin ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa.  Taustalla on paita jossa juhlin uudenvuoden vaihtumista, sekin sisältää soijaa, 47,5% kankaan kuiduista on soijapapua, saman verran puuvillaa ja loput 5% spandexia.Soijasta o...