Siirry pääsisältöön

Jälkipuinti


Hahaa, vegaanikuukauden lopettaminen oli melkeinpä vaikeampaa kuin aloittaminen. Lopettamisessa kun oli se että piti perustella itselleen miksi palata syömään samaa kuin ennen, vaikka kuukauden aikana hyvinkin oli oppinut pärjäämään kasvisruoalla. Oikeastaan varmaan juuri se, ettei mitään tiettyä, hienoa selitystä/fiosofiaa/vakaumusta oo sille miksi syön kuten syön ja taas pääosin kasvisruokaa, mutta toisinaan kalaa tai etanoita tai jotain muuta kummaa ja myös maitotuotteita ja kananmunia, oli syys siihen etten saanut kirjoitettua mitään bloginlopettajaistekstiä. Oishan se ollut paljon siistimpää jos olisi jaksanut jatkaa vegaanina, mutta ei.

Viikko sitten vietin synttäreitäni, ja kaikki tekemäni tarjoilut (kavereiden avustuksella) oli vegaanisia: kasvispiirakka, täytekakku (johon tuli kinuskikermavaahtoa ja sokeriliemessä keitettyjä päärynöitä, ja tällainen kakkupohja jonka tärkein ainesosa oli äidin omenahillo), näitä olisi pitänyt tehdä tuplasti. Olin myös tehnyt pieniä suklaasuukkoja, ne riittivät juuri (pääosin kai siksi että sain lahjaksi laatikollisen Brunbergin mansikanmakuisia suklaasuukkoja). Kaikki oli hyvää, oli kivat juhlat. Kinuskikermavaahdon jämistä tein jäätelöä pakastamalla ja lisäsin siihen liian kovaksi keitettyä kinuskia, joka muistutti vähän fudgea. Sillä tein maanantaiseen saunailtaan kiitoskakkua kavereille jotka auttoivat, omena-päärynä-piirakkaa murutaikinalla jonka tein kekseistä jotka jäivät juhlista yli.


Suklaasuukoissakin käytetty aquafaba, eli kikherneiden (tai papujen) vesi, siis se missä pikkuiset lilluvat tetrassa tai tölkissä on saanut vegaanisen internetin kohisemaan. Tästä ihmeliemestä saa kakanmunanvalkuaisen korvikkeen esimerkiksi marenkeihin. Idean leviämistä on ollut ilo seurata Facebookissa. Tällä hetkellä kuumimmat uutuudet löytää ryhmästä Vegan Meringue - Hits and Misses!

Toukokuuksi minut on houkuteltu uuteen haasteeseen. Hortoiluhaaste facebooktapahtuma oli aluksi vain muistutus mulle ja yhdelle kaverille haasteesta, mutta se on kasvanut kivasti. Nyt voisi jo lähteä kurkkimaan mitä löytyy, kunhan ennättää räntäkuurojen välissä. Tervetuloa ottamaan haaste vastaan! Vähän olen myös puhunut että jonakin kesäkuukautena voisi uusia vegaanihaasteen, katsotaan...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Soijat, pavut ja muut

Eilen otin kuvia ruoka-aineryhmistä. Kuvaussession idea lähti siitä että minusta oli huvittavaa että kotona on niin montaa eri teksturoitua soijaproteiinia. Kolutessani kaappeja löysin jopa kaksi pussillista enemmän kuin mitä muistin, paperipusseihin oli piiloutunut soijaburgerisekoitusta. Jotkut tuotteet on ostettu Tukholmanreissulta erityisesti vegaanihaastetta varten, vertaa edellisen postauksen kuvaan, mutta muuten pöydällä on sellaista mitä nyt aika usein löytyy kotoa. Soijajauhot ja anamman kasvispyörykät ovat uusia tuttavuuksia viime syksyltä. Soijajauhoilla voi korvata osan vehnäjauhoista leivonnassa, niistä voi sekoittaa munamaitoa muistuttavaa asiaa tai käyttää kastikkeissa jos ei ole kasvikermaa. Anamman pyöryköissä on kiva tekstuuri, toimii etenkin ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa.  Taustalla on paita jossa juhlin uudenvuoden vaihtumista, sekin sisältää soijaa, 47,5% kankaan kuiduista on soijapapua, saman verran puuvillaa ja loput 5% spandexia.Soijasta o...