Siirry pääsisältöön

Pizzapäivät


Pizzaperjantain lätyt
Viisi päivää meni vikkelään. Kaksi isompaa pitsanpaistoa ja yksi hieman epäonnistunut yritys tehdä ruislepäpohjainen pizza paistinpannulla. Ja vieläkin on yksi pizza pakkasessa. Päätin jatkaa haastetta viikon mittaiseksi, sillä kaveri joka heitti haasteen lähtee kanssani huomenna Linkoon pitsalle, siellä on pitänyt käydä jo kauan. Tänään päätin nostaa panoksia hieman ja väsätä kukkakaalipohjaisen pitsan. En tiennytkään että sen perusreseptissä on kananmunaa, joten googlasin nopeasti vegaanisen version. Siihen taas tuli erinäisiä siemeniä joita mulla ei ollut, joten vaihdoin sellaisiin joita kaapista löytyi. Vähän jännä, mutta ihan ok, tosin ei millään mitalla vedä vertoja normipizzalle.

Kukkakaalipohjapizza
Seurasin suurinpiistein Maaritin kukkakaalipizza ohjetta, alla mun version mitat, mutta kannattaa ehkä seurata tuota linkin ohjetta, alla enempi ideoita siitä miten voi soveltaa. Tein myös vegaanipekonia, mutta niin väärillä ja surpiisteisillä ainesosilla ja mitoilla plus että käräytin sen vähän, joten ei siitä sen enempää. Yllä olevan linkin kautta löytää sekä v-pekonin että v-mozzarellan ohjeet.

Pizzapohja

kukkakaali (n.350g)
2 rkl hampunsiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
1 rkl nokkosensiemeniä
4 rkl kookosjauhoa (huristin vanhoja kookoshiutaleita yhdessä siementen kanssa pienemmiksi)
2 dl kuumaa (lähes kiehuvaa vettä)
suolaa, persiljaa (ois voinut laittaa lisää mausteita, mutta en keksinyt mitään. vaikka sitä valkosipulia)

Jauha kukkakaali mixerissä "atomeiksi". Jätä odottamaan. Sekoita muut kuivat pohja-aineet sekaisin ja lisää joukkoon kiehuvan kuumaa vettä. Anna hetki jämähtää (lisää vettä, jos kivettyy liikaa). Mausteet kyytiin, ja pistä taikina mixeriin ja mixaa kukkakaalin kanssa taikinaksi.
Taikina pelille ja 200 asteessa reilu puoli tuntia. Seuraile pintaa, kun hennon ruskea, ota jäähtymään.

Seurasin suurinpiistein noita ohjeita, myöhemmin luin että kukkakaalin voi mikrota, jäähdyttää ja sitten puristaa siitä nesteet, näin uuniaikaa voi lyhentää. Pohjan paistamisen aikana ehtii hyvin väsätä täytteet ja ottaa niitä esiin jääkaapista, parvekkeelta tai missä nyt säilyttää ruokaansa. Sitten vaan täyttää ja paistaa vielä kunnes juusto on sulanut tai pinta kypsän näköinen. 

Minun pizzan päälle tuli alta ylös: oliiviöljyä, tomaattikastiketta (sauvasekoitin vielä yhden tomaatin vähän tuliseksi jääneeseen tomaattikastikkeeseen jota tein ruisleipäpizzalle), Violife pizzajuustoa, v-pekonia, aurinkokuivattuja tomaattia, kalamataoliiveja, marinoitua valkosipulia, paistettuja kerkkusieniä, palmukaalia, ja itse tehtyä nokkospestoa.  
Ruisleipäpizza

Paistinpannupizza

Idea tehdä pizza paistinpannulta tuli Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville -kirjasta, nyt löysin netistä sen reseptin vain englanniksi/in English Wild mushroom pizza. Olis varmaan ollut hyvä aloittaa pohja jauhoista eikä ruisleivästä, tai sitten paistaa täytteitä ensin erikseen, sillä vaikka käytin kantta täytteet eivät ennättäneet kypsyä ennen kuin pohja oli palanut karrelle. Eli ei reseptiä tästä, ihan hieno kuva silti tuli, vaikka luomus ei ollut mitenkään herkkua.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...