![]() |
Pizzaperjantain lätyt |
![]() |
Kukkakaalipohjapizza |
Pizzapohja
kukkakaali (n.350g)2 rkl hampunsiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
1 rkl nokkosensiemeniä
4 rkl kookosjauhoa (huristin vanhoja kookoshiutaleita yhdessä siementen kanssa pienemmiksi)
2 dl kuumaa (lähes kiehuvaa vettä)
suolaa, persiljaa (ois voinut laittaa lisää mausteita, mutta en keksinyt mitään. vaikka sitä valkosipulia)
Jauha kukkakaali mixerissä "atomeiksi". Jätä odottamaan. Sekoita muut kuivat pohja-aineet sekaisin ja lisää joukkoon kiehuvan kuumaa vettä. Anna hetki jämähtää (lisää vettä, jos kivettyy liikaa). Mausteet kyytiin, ja pistä taikina mixeriin ja mixaa kukkakaalin kanssa taikinaksi.
Taikina pelille ja 200 asteessa reilu puoli tuntia. Seuraile pintaa, kun hennon ruskea, ota jäähtymään.
Seurasin suurinpiistein noita ohjeita, myöhemmin luin että kukkakaalin voi mikrota, jäähdyttää ja sitten puristaa siitä nesteet, näin uuniaikaa voi lyhentää. Pohjan paistamisen aikana ehtii hyvin väsätä täytteet ja ottaa niitä esiin jääkaapista, parvekkeelta tai missä nyt säilyttää ruokaansa. Sitten vaan täyttää ja paistaa vielä kunnes juusto on sulanut tai pinta kypsän näköinen.
Minun pizzan päälle tuli alta ylös: oliiviöljyä, tomaattikastiketta (sauvasekoitin vielä yhden tomaatin vähän tuliseksi jääneeseen tomaattikastikkeeseen jota tein ruisleipäpizzalle), Violife pizzajuustoa, v-pekonia, aurinkokuivattuja tomaattia, kalamataoliiveja, marinoitua valkosipulia, paistettuja kerkkusieniä, palmukaalia, ja itse tehtyä nokkospestoa.
![]() |
Ruisleipäpizza |
Paistinpannupizza
Idea tehdä pizza paistinpannulta tuli Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville -kirjasta, nyt löysin netistä sen reseptin vain englanniksi/in English Wild mushroom pizza. Olis varmaan ollut hyvä aloittaa pohja jauhoista eikä ruisleivästä, tai sitten paistaa täytteitä ensin erikseen, sillä vaikka käytin kantta täytteet eivät ennättäneet kypsyä ennen kuin pohja oli palanut karrelle. Eli ei reseptiä tästä, ihan hieno kuva silti tuli, vaikka luomus ei ollut mitenkään herkkua.