Siirry pääsisältöön

Brunssi kuten haluatte



Uudenvuodenaattona käytin viimeiset kananmunani japanilaiseen pizzaan, okonomiyakiin (suunnilleen: kuten haluatte). Kokatessa sitä mietin että haluan kokeilla siitä vegaanista versiota, siksipä tein sellaisen tänään brunssiksi. Toinen syy tehdä sitä juuri tänään oli ettei kotona ollut leipää. Poltin peukaloni kääntäessäni lätyn, mutta sain kehuja ylipitkään valvoneelta kämppikseltä ja juuri heränneeltä kaverilta. Heidän mielestään ruoka voisi olla vegaaninen versio paneroidusta kalasta. Onhan pakastesei aika töhnäistä, joten miksei vegaaninen versio siitä olisi kaali-tofu-pohjainen.

Okonomiyaki

2 dl vehnäjauhoja
150 g kaalia, silputtuna pieneksi
1dl vettä
kananmunan korvaavaa asiaa,
itse käytin sekä ½dl soijajauhoja + 0,75dl vettä että
3 rkl pehmeätä tofua, mutta jompi kumpi tai jokin muu käy kyllä yhtä hyvin
1 mm mustaa suolaa (merisuola  käy myös, musta suola lisää kananmunan makua)
oliiviöljyä paistamiseen (seesamiöljy toimii tässä varmaan myös hyvin)

Päälle mitä haluaa, voi kaivaa kaapeista kaikkea Japani-aiheista ja sekoittaa siitä täytteen.

- ½dl merilevää
- 2 rkl soijarouhetta
     - kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna vetäytyä
5 cm pala purjoa pilkottuna
3 siivua maustekurkkua pilkottuna
(kiinteä tofu olisi olut kiva, mutta sitä ei ollut tällä kertaa, siksi käytin soijarouhetta)

kastikkeet:
- suolainen soijakastike
- makea soijakastike
- x-tra majoneesi
Ihan mitä tahansa kastiketta voi käyttää, japanissa on erityistä okonomiyaki kastiketta, luumuhillo on kuulemma sitä lähellä.

Jauhot, kaali ja suola sekoitetaan yhteen, lisätään mahdollinen tofu ja sen perään vesi. Sekoitetaan vielä hetki jotta saadaan jauhoista sitko irti. Annetaan taikinan vetäytyä hetki. Kuumennetaan öljy paistinpannussa, paistetaan kummaltakin puolelta noin 5.min keskilämmöllä (paistoaika riippuu pannun koosta, sillä isommalle pannulle taikina levittäytyy laajemmalle). Paistamisen aikana kannattaa pyöritellä lättyä pannulla, jotta se on irti pohjasta, silloin sen saa käännettyä heittämällä ja isokin lätty pysyy kasassa.

Siirrä lätty lautaselle ja levitä pinnalle täyte ja kastikkeet. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Palat voi myös leikata etukäteen ja täytteet tarjoilla sivulla, jolloin niihin voi valmiiksi sekoittaa kastikkeet, näin tarjoiltuna okonomiyaki toimii nyyttäreillä.

Epävegaaninen versio, isommat kaalisuikaleet, isommat merileväsuikaleet, kiinteät tofusuikaleet ja chilikastiketta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Soijat, pavut ja muut

Eilen otin kuvia ruoka-aineryhmistä. Kuvaussession idea lähti siitä että minusta oli huvittavaa että kotona on niin montaa eri teksturoitua soijaproteiinia. Kolutessani kaappeja löysin jopa kaksi pussillista enemmän kuin mitä muistin, paperipusseihin oli piiloutunut soijaburgerisekoitusta. Jotkut tuotteet on ostettu Tukholmanreissulta erityisesti vegaanihaastetta varten, vertaa edellisen postauksen kuvaan, mutta muuten pöydällä on sellaista mitä nyt aika usein löytyy kotoa. Soijajauhot ja anamman kasvispyörykät ovat uusia tuttavuuksia viime syksyltä. Soijajauhoilla voi korvata osan vehnäjauhoista leivonnassa, niistä voi sekoittaa munamaitoa muistuttavaa asiaa tai käyttää kastikkeissa jos ei ole kasvikermaa. Anamman pyöryköissä on kiva tekstuuri, toimii etenkin ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa.  Taustalla on paita jossa juhlin uudenvuoden vaihtumista, sekin sisältää soijaa, 47,5% kankaan kuiduista on soijapapua, saman verran puuvillaa ja loput 5% spandexia.Soijasta o...