Osoitin uimahallin kahviossa äidille kaikkia vegaanisia välipaloja. Söin soijasuklaavanukkaan ja join teetä. Kotona lueskelin äidiltä saamiani Voi Hyvin lehtiä, jotka hän antoi minulle sillä niissä oli vegaanisia reseptejä. Sunnuntaina äiti oli tehnyt soijarouhekastiketta. Hän avasi maissipurkin kun en kelpuuttanut salaattia sillä siinä oli juustoa tai punajuurisalaattia, sillä siinä oli maitokastiketta.
Olen miettinyt mitä kivaa kirjoittaisin äidistä, joka on opettanut mut syömään kaikkea, ja jonka mielestä varmaan on outoa etten nyt kelpuutakaan ihan kaikkea jota tarjotaan. Oudoimmat asiat tulivat meidän perheen ruokiin 90-luvun alussa kun äiti kävi kasvisruokakoulutusta ja pyöritti ruokapiiriä joka teki tilauksia Adukista ja Makrobiokselta. Siihen aikaan ei Urtekramia löytynyt supermarketista. Meidän saunaherkku oli niiden siniset sipsit, eli maissitortilla chipsit.
Pari kaveria tuli kylään ja syötiin saunan jälkeen täytettyjä pitaleipiä. Sain vihdoin tehtyä hummusta sulattamistani kikherneistä ja testattua Tukholmasta ostettua savutofua. Jääkaapissa olisi ollut Club Matea, joka minulla kuuluu Nilin Tofu Madagaskar tyyppisten annosten kanssa, mutta ruokailtiin niin myöhään että juotiin vain yrttiteetä.
Kolmas kerta toden sanoo, eli vielä yksi englantilainen fry-up aamiainen. Tällä kertaa vieläpä hyvässä seurassa. "Yllärismoothie" sisältää chia-siemeniä, soijamaitoa ja murskattua banaania. Tofukokkeli tuli joko liian suolaiseksi, tai sitten paistoin sitä liian vähän (tällä kertaa ei tarvinnut liottaa sitä vedellä pannun pohjalta, mutta ehkä suuri se teki edellisistä maukkaat). Runsaat tuorevihannekset jäivät iltapalalta.
Olen miettinyt mitä kivaa kirjoittaisin äidistä, joka on opettanut mut syömään kaikkea, ja jonka mielestä varmaan on outoa etten nyt kelpuutakaan ihan kaikkea jota tarjotaan. Oudoimmat asiat tulivat meidän perheen ruokiin 90-luvun alussa kun äiti kävi kasvisruokakoulutusta ja pyöritti ruokapiiriä joka teki tilauksia Adukista ja Makrobiokselta. Siihen aikaan ei Urtekramia löytynyt supermarketista. Meidän saunaherkku oli niiden siniset sipsit, eli maissitortilla chipsit.
Pari kaveria tuli kylään ja syötiin saunan jälkeen täytettyjä pitaleipiä. Sain vihdoin tehtyä hummusta sulattamistani kikherneistä ja testattua Tukholmasta ostettua savutofua. Jääkaapissa olisi ollut Club Matea, joka minulla kuuluu Nilin Tofu Madagaskar tyyppisten annosten kanssa, mutta ruokailtiin niin myöhään että juotiin vain yrttiteetä.
Tofua, herkkusieniä, avokadoa, salaattia, kirsikkatomaattia, paprikaa, kurkkua, hummusta, jugurttikastiketta ja auringonkukansiemeniä mahtuu pieneen pitaleipään.
Kolmas kerta toden sanoo, eli vielä yksi englantilainen fry-up aamiainen. Tällä kertaa vieläpä hyvässä seurassa. "Yllärismoothie" sisältää chia-siemeniä, soijamaitoa ja murskattua banaania. Tofukokkeli tuli joko liian suolaiseksi, tai sitten paistoin sitä liian vähän (tällä kertaa ei tarvinnut liottaa sitä vedellä pannun pohjalta, mutta ehkä suuri se teki edellisistä maukkaat). Runsaat tuorevihannekset jäivät iltapalalta.