Siirry pääsisältöön

Vegaaninen halloumileipä


Tänään kävin uinnin jälkeen ostamassa ruisleipää, ja vähän muutakin. Pitaleivistä, tomaateista, herkkusienistä ja kaikesta vähänkään lähi-itämaisesta mitä kotoa löytyi tein vegaanisen version halloumileivästä. Olen joskus yrittänyt etsiä panerointitaikinan reseptiä, mutta heitin sitten hatusta hieman vehnäjauhoja, tujaus soijajauhoja ja sopivan vähän vettä, sekoitus, vetäytyminen aineksien pilkkomisen ajan, ja sitten vaan oliiviöljyä pannuun, siivuttujen sienten ja pehmeän tofun pyöräyttely taikinassa ja paistamaan. Päälle ripaus suolaa.



Paneroitujen herkkusienien ja paneroidun pehmeän tofun lisäksi pitaleipiin tuli: salaattia, tomaattia, paistettua purjoa, maustekurkkua, aurinkokuivattua tomaattia ja kastikkeina tahinia ja x-tra majoneesia. Juomana minttuteetä, sellainen makea vahva tee olisi ollut kiva, mutta ihan perus yrttiteenä join sen. Valmiit pitaleivät oli kätevämmät kuin aiemmin testatut itse tehdyt, niissä on tilaa täytteille ja kuuden leivän paketin saa eurolla. Ei tarvitse kuin käyttää leivänpaahtimessa ja pitaleipä on valmis täytettäväksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Vihanneswokki 2013

  Kesähitti nauhoitettuna interwebbiin - tätä vokkia kehittelin kesällä 2013 kaikenlaisesta vihreästä mitä löysin ja Vii Voanin eri nuudeleista ja kastikkeista, sillä lösin kauppaan vasta tuolloin. Välillä nuudelit ovat onnistuneet paremmin, välillä puuroutuneet. Vihanneksista pidän eniten porkkanasta, siksi sitä löytyy niin monesta versiosta, niitä on yleensä kotona. nuudeleita (annosmöykky/syöjä, lasinuudelit olivat jännimmät testatut. Vagaanina tarkista ettei nuudeleissa ole kananmunaa) vihanneksia (mitä nyt sattuu olemaan saatavilla, n. niin paljon kuin kahteen käteen mahtuu/syöjä)     porkkanaa     retiisiä     jauhosavikkaa     pinaattia     mangoldia     retikkaa     persiljaa     sipulia     lehtikaalia     kaalia tofua tai soijasuikaleita (jos on, kourallinen/syöjä) öljyä (käytin oliiviöljyä, muukin varm...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...