Vegaanihaasteeseen tammikuussa ryhtyvillä on halutessaan paljon tukea. Haasteeseen ilmoittautumalla saa päivittäisen sähköpostin jossa on reseptejä ja erilaisia vinkkejä. Haasteen sivulta voi valita itselleen tuutorin ja Facebookissa on suljettu ryhmä osallistujille ja tuutoreille jossa voi postata kysymyksiä ja keskustella. Tuutorillta voi myös kysyä apua, hän voi esimerkiksi lähteä kauppaan helpottamaan vegaanisten tuotteiden löytämisessä.
Mielestäni nämä avut ovat mahtavia ja on hienoa miten mukaan on saatu paljon tuutoreita ympäri Suomen. Kirjoitin itse tuutorilleni kuun alussa esittäytyäkseni, kertoakseni että ajattelin pitää blogia ja kysyäkseni miten hänen sukunsa suhtautui siihen että hän ryhtyi vegaaniksi. Kokkasin ja juttelin kaverin kanssa joka on tuutori. Hän kertoi että muutama hänen viidestätoista tuutoritavasta oli kirjoittanut, ja että hän oli vastannut kirjeisiin todella pitkästi.
En ole ennättänyt lukemaan kaikkia päivittäisiä infokirjeitä, alussa luin niitä, mutta sitten ajattelin että pärjään kyllä ruoanlaitossa ilman viikko-ostoslistoja ja reseptejä. Facebook ryhmän viestit blokkasin feedistäni, sillä monet kysymykset alussa olivat niin yksinkertaisilta, etten halunnut käyttää aikaa niiden vastausten lukemiseen. Puhuimme ryhmästä myös tuutorikaverin kanssa ja hän sanoi että monet kysymykset toistuvat, sillä ihmiset eivät tajua hakea vastauksia haku-toiminnolla, vaan kysyvät aina uudestaan. Kurkkasin ryhmään tänään, ja taidan jatkossakin pidättäytyä Vad lagar du för veganmat idag -ryhmässä, vaikka sieltäkin tulee pajon viestejä niissä on ainakin yleensä kivat kuvat, reseptejä, tarinoita ja vinkkejä. On myös hauska miten eri jutut leviävät kolovalkean tavoin ryhmässä, kuten viimeksi vohveliperunat ja paistettu puuro.
Tänään satuin lukemaan yhden infokirjeen, ja sen innoittamana tein makaronilaatikkoa. Käytin tavallisia makaroneja ja soijarouhetta. Vain kaurakermaa piti ostaa lisää, muuten kaikki löytyi jo kotoa, jopa syksyllä säilöttyjä survottuja puolukoita jotka kruunasivat annoksen. Keitin veden valmiiksi, jotta ruoka lämpenisi nopeammin uunissa, ja käytin yrttejä jotka lisäävät lihaisuutta ruoan makuun: lipstikka ja salvia ja lisäksi korianteria ja persiljaa. Pippurin muistin vasta kun vuoka oli jo uunissa, ensi kerralla sitten, sillä tämä oli helppoa ja hyvää, tulee varmaan tehtyä toistekin kun ei jaksa kummemmin kokkailla.
Mielestäni nämä avut ovat mahtavia ja on hienoa miten mukaan on saatu paljon tuutoreita ympäri Suomen. Kirjoitin itse tuutorilleni kuun alussa esittäytyäkseni, kertoakseni että ajattelin pitää blogia ja kysyäkseni miten hänen sukunsa suhtautui siihen että hän ryhtyi vegaaniksi. Kokkasin ja juttelin kaverin kanssa joka on tuutori. Hän kertoi että muutama hänen viidestätoista tuutoritavasta oli kirjoittanut, ja että hän oli vastannut kirjeisiin todella pitkästi.
En ole ennättänyt lukemaan kaikkia päivittäisiä infokirjeitä, alussa luin niitä, mutta sitten ajattelin että pärjään kyllä ruoanlaitossa ilman viikko-ostoslistoja ja reseptejä. Facebook ryhmän viestit blokkasin feedistäni, sillä monet kysymykset alussa olivat niin yksinkertaisilta, etten halunnut käyttää aikaa niiden vastausten lukemiseen. Puhuimme ryhmästä myös tuutorikaverin kanssa ja hän sanoi että monet kysymykset toistuvat, sillä ihmiset eivät tajua hakea vastauksia haku-toiminnolla, vaan kysyvät aina uudestaan. Kurkkasin ryhmään tänään, ja taidan jatkossakin pidättäytyä Vad lagar du för veganmat idag -ryhmässä, vaikka sieltäkin tulee pajon viestejä niissä on ainakin yleensä kivat kuvat, reseptejä, tarinoita ja vinkkejä. On myös hauska miten eri jutut leviävät kolovalkean tavoin ryhmässä, kuten viimeksi vohveliperunat ja paistettu puuro.
Tänään satuin lukemaan yhden infokirjeen, ja sen innoittamana tein makaronilaatikkoa. Käytin tavallisia makaroneja ja soijarouhetta. Vain kaurakermaa piti ostaa lisää, muuten kaikki löytyi jo kotoa, jopa syksyllä säilöttyjä survottuja puolukoita jotka kruunasivat annoksen. Keitin veden valmiiksi, jotta ruoka lämpenisi nopeammin uunissa, ja käytin yrttejä jotka lisäävät lihaisuutta ruoan makuun: lipstikka ja salvia ja lisäksi korianteria ja persiljaa. Pippurin muistin vasta kun vuoka oli jo uunissa, ensi kerralla sitten, sillä tämä oli helppoa ja hyvää, tulee varmaan tehtyä toistekin kun ei jaksa kummemmin kokkailla.
|