Siirry pääsisältöön

Tukholmanterveisiä ja itse marinoitua tofua

Kävin kaverin kanssa Tukholmassa ennen vuodenvaihdetta. Olen seurannut tämän syksyn Ruotsalaista vegaaniruokaryhmää Facebookissa, ja ajattelin että voisin siellä ollessa käydä tarkastamassa paikallisen supermarketin kasvisruokatarjontaa. Sain myös Tukholmassa asuvalta ystävältä vinkin Goodstoresta, joka on vegaani ja luomutuotteisiin erikoistunut puoti.

Kiikarissa oli ensisijaisesti papupasta ja juustokorvikkeet. Muuten ostelin juttuja vähän testimielessä, ja müsliä siksi että tiesin että kotona odotti soijajugurtti, ja müsli oli loppu. Papupastaan törmäsin kaupassa luettuani että VTT on kehittänyt tavan tehdä pastaa härkäpavuista, sitä ei ole vielä tuotannossa, mutta soijapastaa ja mustapapupastaa löytyy.


Vio Life - smoked flavour toimii reissumiehen päällä. Viipaleina ja savuisena se muistuttaa Kipparijuustoa. Voitelin leivän neitsytoliiviöljyllä ja viipaloin väliin myös omenaa. Omenasta tuli mieleen että toinen hedelmä joka toimii ruisleivän välissä on banaani.  


Tein uudenvuodenaattona viimeisistä pöydällä pyörivistä kananmunista okonomiyakia. Täytteeksi väsäsin soijapaloja merileväkastikkeessa. Toisen söin lounaaksi, toisen vein uudenvuodenjuhiin. Kaalia jäi vielä, joten voisi joku päivä tehdä vegaanisen version. 

Kun kerran oli tofu ja merievä esillä päätin marinoida siitä osan. Lopputulos ei ollut niin merimäinen kuin odotin, mutta kyllä marinoitu tofu toimii hyvin vokissa. Piti oikein tarkistaa ettei ollut kananmunaa nuudeleissa. 

40g marinoituja tofupaloja
1 porkkana
1 nuudelinyytti
ruohosipulia
merilevää
öljyä (seesamiöljy olis kiva, mulla on rypsiöljyä)

Keitä vettä ja kaada nuudelien päälle, anna vetäytyä. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi lanteiksi. Huuhtele ruohosipuli. Paista tofut öljyssä vokkipannussa. Lisää porkkanat ja paista hetki. Lisää valutetut nuudelit ja merilevä. Leikkaa sekaan ruohosipulia.   

Tofun marinointi: ladoin laakeaan muovikippoon kuivattua merilevää, Chung Jung One Seawead (Vii Voanista), tofupalat, soijakastiketta, öljyä ja vettä. Annoin seistä jääkaapissa vähän yli vuorokauden.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...