Kävin kaverin kanssa Tukholmassa ennen vuodenvaihdetta. Olen seurannut tämän syksyn Ruotsalaista vegaaniruokaryhmää Facebookissa, ja ajattelin että voisin siellä ollessa käydä tarkastamassa paikallisen supermarketin kasvisruokatarjontaa. Sain myös Tukholmassa asuvalta ystävältä vinkin Goodstoresta, joka on vegaani ja luomutuotteisiin erikoistunut puoti.
Kiikarissa oli ensisijaisesti papupasta ja juustokorvikkeet. Muuten ostelin juttuja vähän testimielessä, ja müsliä siksi että tiesin että kotona odotti soijajugurtti, ja müsli oli loppu. Papupastaan törmäsin kaupassa luettuani että VTT on kehittänyt tavan tehdä pastaa härkäpavuista, sitä ei ole vielä tuotannossa, mutta soijapastaa ja mustapapupastaa löytyy.
Vio Life - smoked flavour toimii reissumiehen päällä. Viipaleina ja savuisena se muistuttaa Kipparijuustoa. Voitelin leivän neitsytoliiviöljyllä ja viipaloin väliin myös omenaa. Omenasta tuli mieleen että toinen hedelmä joka toimii ruisleivän välissä on banaani.
Tein uudenvuodenaattona viimeisistä pöydällä pyörivistä kananmunista okonomiyakia. Täytteeksi väsäsin soijapaloja merileväkastikkeessa. Toisen söin lounaaksi, toisen vein uudenvuodenjuhiin. Kaalia jäi vielä, joten voisi joku päivä tehdä vegaanisen version.
Kun kerran oli tofu ja merievä esillä päätin marinoida siitä osan. Lopputulos ei ollut niin merimäinen kuin odotin, mutta kyllä marinoitu tofu toimii hyvin vokissa. Piti oikein tarkistaa ettei ollut kananmunaa nuudeleissa.
40g marinoituja tofupaloja
1 porkkana
1 nuudelinyytti
ruohosipulia
merilevää
öljyä (seesamiöljy olis kiva, mulla on rypsiöljyä)
Keitä vettä ja kaada nuudelien päälle, anna vetäytyä. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi lanteiksi. Huuhtele ruohosipuli. Paista tofut öljyssä vokkipannussa. Lisää porkkanat ja paista hetki. Lisää valutetut nuudelit ja merilevä. Leikkaa sekaan ruohosipulia.
Tofun marinointi: ladoin laakeaan muovikippoon kuivattua merilevää, Chung Jung One Seawead (Vii Voanista), tofupalat, soijakastiketta, öljyä ja vettä. Annoin seistä jääkaapissa vähän yli vuorokauden.
Kiikarissa oli ensisijaisesti papupasta ja juustokorvikkeet. Muuten ostelin juttuja vähän testimielessä, ja müsliä siksi että tiesin että kotona odotti soijajugurtti, ja müsli oli loppu. Papupastaan törmäsin kaupassa luettuani että VTT on kehittänyt tavan tehdä pastaa härkäpavuista, sitä ei ole vielä tuotannossa, mutta soijapastaa ja mustapapupastaa löytyy.
Vio Life - smoked flavour toimii reissumiehen päällä. Viipaleina ja savuisena se muistuttaa Kipparijuustoa. Voitelin leivän neitsytoliiviöljyllä ja viipaloin väliin myös omenaa. Omenasta tuli mieleen että toinen hedelmä joka toimii ruisleivän välissä on banaani.
Tein uudenvuodenaattona viimeisistä pöydällä pyörivistä kananmunista okonomiyakia. Täytteeksi väsäsin soijapaloja merileväkastikkeessa. Toisen söin lounaaksi, toisen vein uudenvuodenjuhiin. Kaalia jäi vielä, joten voisi joku päivä tehdä vegaanisen version.
Kun kerran oli tofu ja merievä esillä päätin marinoida siitä osan. Lopputulos ei ollut niin merimäinen kuin odotin, mutta kyllä marinoitu tofu toimii hyvin vokissa. Piti oikein tarkistaa ettei ollut kananmunaa nuudeleissa.
40g marinoituja tofupaloja
1 porkkana
1 nuudelinyytti
ruohosipulia
merilevää
öljyä (seesamiöljy olis kiva, mulla on rypsiöljyä)
Keitä vettä ja kaada nuudelien päälle, anna vetäytyä. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi lanteiksi. Huuhtele ruohosipuli. Paista tofut öljyssä vokkipannussa. Lisää porkkanat ja paista hetki. Lisää valutetut nuudelit ja merilevä. Leikkaa sekaan ruohosipulia.
Tofun marinointi: ladoin laakeaan muovikippoon kuivattua merilevää, Chung Jung One Seawead (Vii Voanista), tofupalat, soijakastiketta, öljyä ja vettä. Annoin seistä jääkaapissa vähän yli vuorokauden.