Siirry pääsisältöön

Yksinäinen pastaillallinen


Lihapullat ovat Ruotsalainen ruokainstituutio, joka on IKEAn myötä levinnyt maailmalle. Siksipä ei ole kummallaista että Anamman kasvispyörykät ovat vegaaninen versio lihapullista, kun taas omilta kouluajoilta muistan että suomalainen vaihtoehto lihapullille on porkkanaa, perunaa ja tunnistamatonta kasvishöttöä sisältävä korppujauhotettu pallero. Niitä tulee edelleen syötyä opiskelijaruokaloissa, mutta en voi muistaa koskaan ostaneeni kotiin.

Piti oikein maistella viimeinen pallura, jotta voisin kuvata suutuntumaa. Ulkonäköhän on kiva, maistellessa tuli aluksi selvästi esiin soijakastike, mutustellessa se sekoittui muihin makuihin. Suutuntuma on säikeinen, mutta en usko että nää vannoutunutta lihansyöjää vakuuttaa. Suosittelen kuitenkin testaamaan. Nää on helppo laittaa. Löytyy pakasteista ainakin isoista kaupoista. Pavut ovat myös pakasteita, onhan nyt tammikuu.

Kastike syntyi jotakuinkin näin:
Lisää 1 rkl jauhoja pannulla olevaan oliiviöljyyn joka jäi palleroiden ja papujen jäljiltä. Jos aloitat nollasta lämmitä 1 rkl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä). Paista jauhoja öljyssä. Sekoita 1 rkl soijajauhoja, 1 tl kasvisliemijauhetta ja 1 dl vettä vesilasissa. Kaada pannulle ohuena norona ja sekoita paistolastalla. Sekoittele ja keitä kasaan hetken. Tarkista mausteet, lisää halutessasi pippuria ja soijakastiketta (se antaa kivasti väriä, tai suolaa), minä lisäsin kumpaakin, mutta tämä on makukysymys. Tämä kastikemäärä riittää yhdelle tai kahdelle, jos tarvitset enemmän, laske tuosta tai testaile menemään.

Voisin laskea proteiinipitoisuudet paremmin jos mulla olisi keittiövaaka. Nyt menee vähän arvailuksi, mutta tarkistin kaikkien ainesten proteiinipitoisuudet yksiltään, ja kaikkiaan tuossa on noin 30g. Arvaa kummassa on enemmän proteiinia ja minkä verran /100g, pakastepavuilla vai spagetilla?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...