Kaveri linkkasi Facebookissa reseptin ja kirjoitti että tulee syömään jos joku tekee tofu-sieni stroganoffia. Vegaanihaasteinen kuukausi kun on otin haasteen vastaan. Kaveri on myös mukana tuutorina, joten juteltiin paljon kasvissyönnistä ja ruokakuvaamisesta.
Piti käydä kaupassa ja Alkossa kun ruokaan tuli kaikenlaista jännää. Oli vähällä käydä köpelösti cashewpähkinöiden kanssa, sillä niitä tuli liottaa kaksi tuntia. Kävinkin ensin punnitse ja säästä kaupassa hakemassa pähkinät (sain testipunnita ne vaa'alla) ja kippasin ne sitten mukana olleeseen muovirasiaan jossa oli vettä. Sitten hain muut tykötarpeet Alpron maustamaton tofu oli s-marketista loppu, mutta sitä löytyi onneksi Alepasta. Varalle ostettu pehmeä tofu ei kyllä olisi pysynyt reseptin tarkoissa mitoissa. Kaveri vinkkasi että kokkailua varten voi ostaa pieniä viinipulloja, tarkkailin vähän litrahintoja mutta ostin sitten ison pullon.
Oli jännä kokata reseptin kanssa, kun yleensä tulee tehtyä asioita omasta päästä, häiritsi vähän ettei reseptin tekstiosassa ollut mittoja, ja piti selata ylös ainesosalistaan vähän joka kohdassa. Reseptissä luki millin tarkkuudella minkä kokoiksi paloiksi tofu tuli pilkkoa, nämä mitat eivät kuitenkaan olleet käsillä olevalle tofulle sopivia, joten tuli tehtyä vähän pienempiä suikaleita. Pari kertaa pitäisi varmaan tehdä, että sisäistäisi mitä ruokaan tulee ja osaisi heitellä sen pannuun oikeassa järjestyksessä.
En ole aiemmin käyttänyt valkoviiniä ruoanlaittoon, ainakaan pitkään aikaan. Sain jo vinkkiä että valkoviiniä voi käyttää myös sitruunapastaan. Cashewkerma oli myös uusi tuttavuus, sitä voisi käyttää muutenkin, jos muistaisi vaan liottaa pähkinät etukäteen.
Salaattiin tuli lehtisalaattia, kurkkua ja öljypohjaistakastiketta. Jälkkäriksi söimme kaurajäätelöä ja minttusuklaajäätelöä.
Kastike oli aika kaukana strofanoffista, ainoat yhtäläisyydet oli tomaatti ja sipulit, sieniäkin voi joissakin versioissa olla. Ehkä pitää seuraavan kerran kokeilla versiota soijasuikaleilla ja suolakurkulla.
"STROGANOFF eli STROGANOV on perinteinen Venäläinen liharuoka. Tarinan mukaan Stroganoff on saanut nimensä 1700 luvulla eläneen kreivi Aleksandr Stroganovin mukaan. Kerrotaan kreivin huonosti sujuneella metsästysreissullaan joutuneen pulaan, kun kokilta loppuivat ainekset ja hän pani luovuutensa peliin, jatkamalla lihapataansa suolakurkuilla. Kreivin tiedetään tarjonneen suolakurkulla, valkosipulilla ja smetanalla maustettua lihakastiketta myöhemmin myös Katariina Suurelle. Stroganoff voidaan valmistaa joko suikaloidusta tai kuutioidusta naudanlihasta. Valkosipuli, smetana, tomaatti ja suolakurkku antaa sille sen ominaisen maun." (kotikokki.net - VENÄLÄINEN STROGANOFF)
Piti käydä kaupassa ja Alkossa kun ruokaan tuli kaikenlaista jännää. Oli vähällä käydä köpelösti cashewpähkinöiden kanssa, sillä niitä tuli liottaa kaksi tuntia. Kävinkin ensin punnitse ja säästä kaupassa hakemassa pähkinät (sain testipunnita ne vaa'alla) ja kippasin ne sitten mukana olleeseen muovirasiaan jossa oli vettä. Sitten hain muut tykötarpeet Alpron maustamaton tofu oli s-marketista loppu, mutta sitä löytyi onneksi Alepasta. Varalle ostettu pehmeä tofu ei kyllä olisi pysynyt reseptin tarkoissa mitoissa. Kaveri vinkkasi että kokkailua varten voi ostaa pieniä viinipulloja, tarkkailin vähän litrahintoja mutta ostin sitten ison pullon.
Oli jännä kokata reseptin kanssa, kun yleensä tulee tehtyä asioita omasta päästä, häiritsi vähän ettei reseptin tekstiosassa ollut mittoja, ja piti selata ylös ainesosalistaan vähän joka kohdassa. Reseptissä luki millin tarkkuudella minkä kokoiksi paloiksi tofu tuli pilkkoa, nämä mitat eivät kuitenkaan olleet käsillä olevalle tofulle sopivia, joten tuli tehtyä vähän pienempiä suikaleita. Pari kertaa pitäisi varmaan tehdä, että sisäistäisi mitä ruokaan tulee ja osaisi heitellä sen pannuun oikeassa järjestyksessä.
En ole aiemmin käyttänyt valkoviiniä ruoanlaittoon, ainakaan pitkään aikaan. Sain jo vinkkiä että valkoviiniä voi käyttää myös sitruunapastaan. Cashewkerma oli myös uusi tuttavuus, sitä voisi käyttää muutenkin, jos muistaisi vaan liottaa pähkinät etukäteen.
Salaattiin tuli lehtisalaattia, kurkkua ja öljypohjaistakastiketta. Jälkkäriksi söimme kaurajäätelöä ja minttusuklaajäätelöä.
Kastike oli aika kaukana strofanoffista, ainoat yhtäläisyydet oli tomaatti ja sipulit, sieniäkin voi joissakin versioissa olla. Ehkä pitää seuraavan kerran kokeilla versiota soijasuikaleilla ja suolakurkulla.
"STROGANOFF eli STROGANOV on perinteinen Venäläinen liharuoka. Tarinan mukaan Stroganoff on saanut nimensä 1700 luvulla eläneen kreivi Aleksandr Stroganovin mukaan. Kerrotaan kreivin huonosti sujuneella metsästysreissullaan joutuneen pulaan, kun kokilta loppuivat ainekset ja hän pani luovuutensa peliin, jatkamalla lihapataansa suolakurkuilla. Kreivin tiedetään tarjonneen suolakurkulla, valkosipulilla ja smetanalla maustettua lihakastiketta myöhemmin myös Katariina Suurelle. Stroganoff voidaan valmistaa joko suikaloidusta tai kuutioidusta naudanlihasta. Valkosipuli, smetana, tomaatti ja suolakurkku antaa sille sen ominaisen maun." (kotikokki.net - VENÄLÄINEN STROGANOFF)