Siirry pääsisältöön

Tofu-sieni stroganoff

Kaveri linkkasi Facebookissa reseptin ja kirjoitti että tulee syömään jos joku tekee tofu-sieni stroganoffia. Vegaanihaasteinen kuukausi kun on otin haasteen vastaan. Kaveri on myös mukana tuutorina, joten juteltiin paljon kasvissyönnistä ja ruokakuvaamisesta.



Piti käydä kaupassa ja Alkossa kun ruokaan tuli kaikenlaista jännää. Oli vähällä käydä köpelösti cashewpähkinöiden kanssa, sillä niitä tuli liottaa kaksi tuntia. Kävinkin ensin punnitse ja säästä kaupassa hakemassa pähkinät (sain testipunnita ne vaa'alla) ja kippasin ne sitten mukana olleeseen muovirasiaan jossa oli vettä. Sitten hain muut tykötarpeet Alpron maustamaton tofu oli s-marketista loppu, mutta sitä löytyi onneksi Alepasta. Varalle ostettu pehmeä tofu ei kyllä olisi pysynyt reseptin tarkoissa mitoissa. Kaveri vinkkasi että kokkailua varten voi ostaa pieniä viinipulloja, tarkkailin vähän litrahintoja mutta ostin sitten ison pullon. 

Oli jännä kokata reseptin kanssa, kun yleensä tulee tehtyä asioita omasta päästä, häiritsi vähän ettei reseptin tekstiosassa ollut mittoja, ja piti selata ylös ainesosalistaan vähän joka kohdassa. Reseptissä luki millin tarkkuudella minkä kokoiksi paloiksi tofu tuli pilkkoa, nämä mitat eivät kuitenkaan olleet käsillä olevalle tofulle sopivia, joten tuli tehtyä vähän pienempiä suikaleita. Pari kertaa pitäisi varmaan tehdä, että sisäistäisi mitä ruokaan tulee ja osaisi heitellä sen pannuun oikeassa järjestyksessä.  

En ole aiemmin käyttänyt valkoviiniä ruoanlaittoon, ainakaan pitkään aikaan. Sain jo vinkkiä että valkoviiniä voi käyttää myös sitruunapastaan. Cashewkerma oli myös uusi tuttavuus, sitä voisi käyttää muutenkin, jos muistaisi vaan liottaa pähkinät etukäteen.


Salaattiin tuli lehtisalaattia, kurkkua ja öljypohjaistakastiketta. Jälkkäriksi söimme kaurajäätelöä ja minttusuklaajäätelöä.

Kastike oli aika kaukana strofanoffista, ainoat yhtäläisyydet oli tomaatti ja sipulit, sieniäkin voi joissakin versioissa olla. Ehkä pitää seuraavan kerran kokeilla versiota soijasuikaleilla ja suolakurkulla.

"STROGANOFF eli STROGANOV on perinteinen Venäläinen liharuoka.  Tarinan mukaan Stroganoff on saanut nimensä 1700 luvulla eläneen kreivi Aleksandr Stroganovin mukaan. Kerrotaan kreivin huonosti sujuneella metsästysreissullaan joutuneen pulaan, kun kokilta loppuivat ainekset ja hän pani luovuutensa peliin, jatkamalla lihapataansa suolakurkuilla. Kreivin tiedetään tarjonneen suolakurkulla, valkosipulilla ja smetanalla maustettua lihakastiketta myöhemmin myös Katariina Suurelle. Stroganoff voidaan valmistaa joko suikaloidusta tai kuutioidusta naudanlihasta. Valkosipuli, smetana, tomaatti ja suolakurkku antaa sille sen ominaisen maun." (kotikokki.net - VENÄLÄINEN STROGANOFF)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...