Koska jauhoja oli paljon, eikä leipää lainkaan (ja näkkileipäpaketissa enää kaksi palaa) päätin tehdä sämpylöitä. Käytin jauhopaketissa ollutta reseptiä, mutta vaihdoin osan jauhoista muihin.
Rouheiset Luomusämpylät
50g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
5dl vettä
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
0,4 dl rypsiöljyä (tämä on 40ml, eli 2 2/3 rkl)
n. 1 kg sämpyläjauhoja (mun sämpyläjauhoissa oli vehnäjauhoja, kaurarouhetta ja kaurahiutaleita, kaikki luomuna. Sen lisäksi käytin ruisjauhoja, soijajauhoja ja hurjan viljaisia sämpyläjauhoja, joissa on hurjan paljon kaikkea)
Liuota hiiva kähdenlämpöiseen veteen (jos käytät kuivahiivaa sekoita se osaan jauhoista). Lisää siirappi ja noin 6 dl sämpyläjauhoja. Sekoita hyvin ja annan taikinajuuren tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 min. Lisää suola, öljy ja loput jauhot taikinaan samalla vaivaten (muista vaivata tarpeeksi). Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 15 min. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl), kohota ja paista 225*C noin 10 min.
Omat eväät uimareissun jälkeen. Teetä termarissa ja vastaleivotut sämpylät kankaassa. Leivänpäälliset olivat mukana omassa muovikipossa. Kaverilla oli cashewpähkinöitä ja karkkeja tarjota.