Siirry pääsisältöön

Rouheiset Luomusämpylät


Koska jauhoja oli paljon, eikä leipää lainkaan (ja näkkileipäpaketissa enää kaksi palaa) päätin tehdä sämpylöitä. Käytin jauhopaketissa ollutta reseptiä, mutta vaihdoin osan jauhoista muihin.

Rouheiset Luomusämpylät
50g     hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
5dl      vettä
2 rkl    siirappia
1½ tl   suolaa
0,4 dl  rypsiöljyä (tämä on 40ml, eli 2 2/3 rkl)
n. 1 kg sämpyläjauhoja (mun sämpyläjauhoissa oli vehnäjauhoja, kaurarouhetta ja kaurahiutaleita, kaikki luomuna. Sen lisäksi käytin ruisjauhoja, soijajauhoja ja hurjan viljaisia sämpyläjauhoja, joissa on hurjan paljon kaikkea)

Liuota hiiva kähdenlämpöiseen veteen (jos käytät kuivahiivaa sekoita se osaan jauhoista). Lisää siirappi ja noin 6 dl sämpyläjauhoja. Sekoita hyvin ja annan taikinajuuren tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 min. Lisää suola, öljy ja loput jauhot taikinaan samalla vaivaten (muista vaivata tarpeeksi). Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 15 min. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl), kohota ja paista 225*C noin 10 min.


Omat eväät uimareissun jälkeen. Teetä termarissa ja vastaleivotut sämpylät kankaassa. Leivänpäälliset olivat mukana omassa muovikipossa. Kaverilla oli cashewpähkinöitä ja karkkeja tarjota.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Vegaaniset nokkosletut

Lapsena söin aina yhden letun juustolla, yhden ilman päällysteitä ja loput hillon kera. Jos omaa lettupannun voi tehdä pieniä pyöreitä lettuja, ellei voi kaataa pieniä nokareita pannulle jos haluaa pieniä lettuja. Olemme tehneet isoja lettuja tällä reseptillä, silloin on hyvä käyttää ehjää paistinpannua, ja alkuun hiukka enemmän öljyä, muuten lettu voi tarttua kiinni. Jos on hyvä pannu letun pitäisi irrota sen pinnasta kun sen pinta on paistunut. Pihdit ovat kätevä työkalu nokkosten nosteluun, tai ihan vaan kaksi lastaa. Kauramaidon sijaan voi käyttää muuta kasvimaitoa tai vettä. Vehnäjauhoista voi vaihtaa osan muihin jauhoihin, esim. speltjauhoihin. Soijajauhon voi korvata esim. soijarouheella tai härkäpapurouheella, tai käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Paistamiseen voi öljyn sijaan käyttää margariinia. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää yli jäänyttä kaurapuuroa. Nokkosten sijaan voi käyttää pinaattia, silloin lähestytään Elina Innasen reseptiä ja kannattaa tsekata alla oleva linkk...