Siirry pääsisältöön

English breakfast

Minulta kysyttiin miltä englantilainen aamiainen näyttäisi vegaanisena versiona. Luettelin pitkän listan asioita joita siihen kuuluisi, ja mietin samalla mitä niistä minulta löytyisi kotoa. Ei muuta kuin paahtoleipää, herkkusieniä, tofua ja papuja ostamaan, ja paistinpannun ääreen.

Lautasella on tofukokkelia herkkusienillä (maustamatonta tofua paistettuna, mustalla suolalla, lipstikalla ja pippurilla maustettuna), soijanakki, tomaatti, pari maustekurkkua, valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja paahtoleipää (100% ruis). Juomana mustaa teetä sokerilla ja soijamaidolla sekä pirtelö jossa soijamaitoa, omenasosetta, kesäkurpitsaa (jonka vahingossa sulatin, piti sulattaa se omenasose) ja hampunsiemeniä. 


Kun kerran oli aineksia tein toisenakin päivänä samanlaista aamiaista. Tällä kertaa mukana myös paahtoleipää avokaadolla (päällä suolaa, pippuria ja sitruunamehua) ja majoneesilla, sekä müsliä ja soijajugurttia (kuvaamisen jälkeen muistin että siihen voisi lisätä aroniahilloa).

Vielä on kolmasosa pavuista, tofusta ja paahtoleivästä jäljellä, ehkä kasaan tällaisen aamiaisen vielä uudestaan. Muita asioita jotka voisivat sopia brittiaamiaiselle ovat: perunakroketit tai paistetut perunat, kasvispekoni tai jokin vegaanileikkele. Tofukokkeliin voi lisätä haluamiaan asioita tai tehdä vegaanisen munakkaan. Jos kaipaa väriä voi paistaa lehtikaalia tai kesäkurpitsaa, yleensä vihanneksissa pidättäydytään paistetuissa, mutta toki voi syödä jotain tuorettakin. HP kastike ja sinappia (vegaanista) voi käyttää kastikkeena.

  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beanitpaisti - vegaaninen karjalanpaisti

Teemme aika usein lohkoperunoita uunissa ja jotain sen kanssa. Viime kesästä lähtien tämä jotain on aika usein ollut Beanitpaistia. Heti ensimmäisellä kerralla siitä tuli juhlaruokafiilis, kun mukana oli tuoreita yrttejä Kääntöpöydältä. Mietin jo silloin että jakaisin reseptin jossain vaiheessa blogissani, siinäpä sitten taas kesti. Mutta nyt, itsenäisyyspäivänä, kun talven juhlakausi on alkanut pistetään resepti jakoon. Äidin puolen suvussa karjalanpaisti on juhlaruokaa jota on niin syntymäpäivillä kuin hautajaisissa. Tässä sille oiva vegaaninen vaihtoehto, josta saa helposti isommankin annoksen. Me tehdään tosiaan samalla lohkoperunoita, mutta sukujuhlissa voi sitten olla samoja perunoita kuin muilla, keitettyjä tai muusia, jos se on tehty veteen.  Vegaanituotteet.net sivustolta löytyy kuva Beanit pakkauksesta , jos lähtee ummikkona etsimään sitä ruokakaupasta. Se on gluteenitonta, joten se sopii myös keliaatikoille. Muutenkin Vegaanituotteet.net on suositeltava sivu jos etsii t...

Banaanikakku

Tarjoiluehdotus Tätä banaanikakkua olen tehnyt usein pöydällä pyörineistä banaaneista. Kumppani valitteli että sivulla oli liian pitkät selitykset, reseptissä oli kuppimitat ja että se oli englanniksi, joten käänsin reseptin ja kirjasin miten minä sen leivon. Alkuperäisessä reseptipostauksessa on paljon vaihtoehtoisia ainesosia, jos tuntuu ettei näitä aineita löydy, tai haluaa vaihtelua. Se alkaa pitkällä selostusosalla: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe Suoraan reseptiin pääsee tästä: https://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/#wprm-recipe-container-139495 Ainekset 3 kypsää banaania 1,25 dl sokeria 1,25 dl öljyä 0,5 tl vanilijauhetta 0,25 tl kanelia 2-3 hyppysellistä muskottipähkinää raastettuna (tai -kukkaa murustettuna) Hyppysellinen suolaa 3,75 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 0,5 tl leivinsoodaa 2 rkl auringonkukansiemeniä Ohje Öljyä kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180°C (käytä kiertoilmatoi...

Soijat, pavut ja muut

Eilen otin kuvia ruoka-aineryhmistä. Kuvaussession idea lähti siitä että minusta oli huvittavaa että kotona on niin montaa eri teksturoitua soijaproteiinia. Kolutessani kaappeja löysin jopa kaksi pussillista enemmän kuin mitä muistin, paperipusseihin oli piiloutunut soijaburgerisekoitusta. Jotkut tuotteet on ostettu Tukholmanreissulta erityisesti vegaanihaastetta varten, vertaa edellisen postauksen kuvaan, mutta muuten pöydällä on sellaista mitä nyt aika usein löytyy kotoa. Soijajauhot ja anamman kasvispyörykät ovat uusia tuttavuuksia viime syksyltä. Soijajauhoilla voi korvata osan vehnäjauhoista leivonnassa, niistä voi sekoittaa munamaitoa muistuttavaa asiaa tai käyttää kastikkeissa jos ei ole kasvikermaa. Anamman pyöryköissä on kiva tekstuuri, toimii etenkin ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa.  Taustalla on paita jossa juhlin uudenvuoden vaihtumista, sekin sisältää soijaa, 47,5% kankaan kuiduista on soijapapua, saman verran puuvillaa ja loput 5% spandexia.Soijasta o...